HABERLER & DUYURULAR

TANAP PROJELERİ İÇİN Hibe Başvurusuyla İlgili Önemli Açıklamalar! 17 Mart 2017

KAMUOYUNA DUYURU


Aşağıdaki açıklamalar başvuru rehberleri ve formlarını tamamlayıcı niteliktedir. 
 

1. Başvuru Sayısı: Başvuru sahibi en fazla 2 (iki) proje başvurusunda bulunabilir. Her 2 (iki) projenin de başarılı olması halinde puanı daha yüksek olan proje kabul edilecektir.
2. Tarım Bilgi Sistemi'ne (ÇKS, AKS, TÜKAS, TURKVET, vb.) kayıtlı olan gerçek kişiler uygun başvuru sahipleridir.
3. Gerçek veya tüzel kişilerin kuruluş veya kayıt tarihlerinin hibe son başvuru tarihinden önce olması yeterlidir.
4. Ortaklar, birden fazla projeye ortak olabilirler.
5. Tarım Bilgi Sistemi'ne (ÇKS, AKS, TÜKAS, TURKVET, vb.) kayıtlı gerçek kişiler kırsal alanda turizm faaliyetleri için başvurabilirler.
6. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tip projeleri kullanılması kaydıyla sıfırdan ahır veya ağıl veya kümes yapılabilir. Mevcut ve/veya proje kapsamında alınması istenen hayvan varlığı, yapımı istenilen ahır – ağıl – kümesin toplam kapasitesi ile uyumlu olmalıdır.
7. Mahalle muhtarları proje başvurusunu Mahalle Muhtarlığı üzerinden yapamazlar. Dernek veya kooperatif kurup başvurabilirler.
8. Tapu, muvaffakatname (tüm hissedarlardan), mülkiyet mevcut değilse Tarımsal Üretim Kayıt Sistemi kaydı ya da en az 3 yıl geçerli kira sözleşmesi olması gerekmektedir.
9. Puanlama sistemi:
  Boru hattının geçtiği ilçelerden gelen başvurular: +5 puan
  Boru hattının geçtiği köylerden gelen başvurular: +5 puan daha (Köy listesi için tıklayınız)
10. Konteyner ve prefabrik yapılar (ayrıntılı inşaat işleri gerektirmeyen) mal alımı olarak değerlendirilebilir. Projenin tamamı bu alımlardan oluşamaz.
11. Gerçek kişiler icra takibinde olmadıklarını gösteren belgeyi sözleşme aşamasında sunmalıdır.
12. Küçük ölçekli hibe başvurularında, gerçek kişiler gelir-gider tablosunu onaylatmak zorunda değildir. Küçük ölçekli hibe başvurularında, mali durumu göstermek için onaylı vergi levhası yeterlidir.
13. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları da dahil olmak üzere tüm Odalar dernek statüsünde olduğu için uygun başvuru sahipleridir.
14. Hayvan alımları pasaporta yeni sahipliğin işlendiğini gösteren suret, TÜRKVET üzerinden sağlık belgesi ve banka transfer dekontu ile yapılabilir.
15. Ahırlar için işletme tescil belgesi yeterlidir.
16. Mali durumu göstermek amacıyla gerçek kişilerden istenebilecek belgeler:
  TBS’ye kayıtlı olanlar : Zirai beyanname (yıllık olarak veriliyor)
  Okul Aile Birlikleri : Gelir – Gider Defteri
17. Yapım işlerini içeren başvurularda, uygulama projeleri (kesin projeler) başvuru belgeleri ile birlikte sunulacaktır.